Menu

Her presenterer vi hver måned noen rader om råvarer som du med fordel kan bruke akkurat nå. Det kan enten være råvarer som bare er her en kort stund eller råvarer som trives på kjølige lagre og derfor er tilgjengelige hele året. 

NOVEMBER

 

Brokkoli

En klar favoritt i mange typer restaurantkjøkken som passer til alt fra husmannskost til asiatisk fusion, bowls og street food. Det har vært innsatsen å lete etter litt mer uvanlige brokkolityper. I Italia er den litt mer beske typen rapini (brokkolirybs) eller brokkoletti populære til pasta og pølser, mens i Spania spiser man gjerne rapini til flesk. Kinesiske brokkolien kai-lan er derimot søtere og passer å woke eller grille med sopp, østersaus, hvitløk, oksekjøtt og andre herlige smaker. Selvfølgelig bruker man også brokkolistammen til for eksempel brokkolimos eller tynt skivet og fritert som brokkolichips. Den kultiverende kokken finner frø til alle brokkolivarianter i velfylte frøbutikker på nettet.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny