Hva gjør man når halvparten av personalet er syke, pengene mangler i kassen og tiden rett og slett ikke rekker til? Svar: man gjør som Martina Danielsen selvfølgelig og tar smakfulle snarveier som merkes på kjøkkenet, men ikke ute i restauranten! Tilfør litt smarte knep som å forberede for morgendagens lunsj i forveien, så kommer det til å gå som en lek! Klikk på filmene for tips om passende retter, men se nøye for det går raskt!
Lag Martinas superraske tomatsuppe med parmesanristede krutonger!
Tomatsuppe med parmesanristede krutonger
Varme og sommer midt på vinteren kommer her! Nyt en kremete og smaksrik suppe laget av soltørkede og bærekraftig dyrkede italienske tomater. Server gjerne suppen sammen med sprøstekte parmesankrutonger.
12 personer
- 200 g løk, hakket
- 10 g hvitløk, fine terninger
- 2 ms olivenolje
- 0,5 ts chili flakes
- 45 g tomatpuré
- 1.4 kg Knorr Tomatino
- 1.7 liter vann
- 5 g salt
- 20 g Knorr Grønnsaksbuljong, Lavsalt
- 20 g Knorr Bouquet all´Italiana Krydderpasta
- 20 g Knorr Basilikum Krydderpasta
- 10 g honning
Til servering
- Loff, olivenolje, revet parmesan
Slik gjør du:
- Sauter løk og hvitløk myk sammen med chili flakes, tilsett tomatpuré og sauter ytterligere i noen minutter. Tilsett vann og Knorr Tomatino. La suppen småkoke i 15 minutter.
- Tilsett salt, Knorr Grønnsaksbuljong og krydderpastaer, kjør suppen jevn og rund av smaken med honning.
- Skjær brødet i terninger og rist terningene i olivenolje i panne/ovn, slå av varmen og smaksett krutongene med parmesan etter smak.
Lag Martinas superenkle vegetariske lasagne!
Vegetarisk lasagne
Jada, det er litt jobb å lage lasagne, men det får du igjen i både smak og hyllest fra gjestene dine. Denne varianten lager vi med vår lettanvendelige NoMince fra The Vegatarian Butcher samt masse urter, grønnsaker og annet godt.
NoMince saus
- 700 g NoMince, plantebasert farse, 1x2 kg FRYSEVARE
- 450 g løk, gul revet eller hakket
- 15 g hvitløk, revet eller hakket
- 800 g Knorr Tomatino 4 x 3 kg
- 500 g vann
- 80 g tomatpuré
- 100 g selleristang, finhakket eller revet
- 300 g gulrøtter, revet eller finhakket
- 30 g Knorr Grønnsaksfond, konsentrert 6 x 1 L
- 15 g Knorr Krydderpasta Basilikum 2 x 0,34 kg
- 30 g Knorr Krydderpasta Bouquet all'Italiana 2 x 0,34 kg
- 50 g HELLMANN'S Ketchup 1 x 5 kg
- 1 g timian, tørket
- 1 g oregano, tørket
- 1 g sortpepper, malt
- 900 g Knorr Lasagneplater 1 x 5 kg
- 100 g olje, oliven til stekning
- 250 g Mozzarella, revet
Ostesaus
- 1,80 kg melk, standard
- 70 g ost, parmesan
- 90 g MAIZENA Økologisk Maisstivelse 4 x 2,5 kg
- 80 g vann
- 8 g salt
- sortpepper
NoMince saus
- Varm opp en kasserolle og stek The Vegetarian Butcher NoMince i olivenolje. Rør rundt så den smuler seg.
- Tilsett løk, gulrot, hvitløk, selleri, timian og oregano. Rør godt og tilsett tomatpuré, Knorr Bouquet all’ Italiana, Knorr Basilikum og ketchup. Stek ytterligere i 5 minutter og tilsett Knorr Tomatino, vann og grønnsaksbuljong. La det småkoke på lav varme i minst 1 time.
- Smak til med salt og sortpepper, og sett til side.
Ostesaus
- Kok opp melken sakte. Bland MAIZENA med vann i en skål. Rør ut i melken og tilsett parmesan, salt og sortpepper under røring. Sett til side.
Lasagne
- Sett ovnen på 200 grader.
- Legg lasagneplater, NoMince-sausen og ostesausen lagvis til formen er full. Avslutt med ostesaus og revet mozzarella på toppen.
Tre tips til deg som har mangel på personale og tid!
- Sats på retter som kan forberedes dagen i forveien og bare varmes opp før servering.
- Bruk tid på enkle, men freshe tilbehør som nystekte krutonger, velduftende urter, sprø salater og annet godt som løfter retten både smaks- og presentasjonsmessig. Dette gjøres naturligvis samme dag som gjestene kommer.
- Tilby få og enkle, men gode retter som du vet at gjestene vil like.