Kokken vår Martina har fått hjelp av våre oppdaterte konsentrerte fonder fra Knorr Professional og laget ikke mindre enn åtte lunsjklassikere som pleier å få mye positiv oppmerksomhet fra matgjestene. Last ned oppskriftsfolderen, se filmene, bestill fondene og ingrediensene og lag i vei. Godt måltid!
Martinas lunsjklassiker - Rask sopplasagne
Et skikkelig ess i ermet å trylle frem når du ikke har tid til pirkearbeid. Perfekt å forberede en dag før servering, men enda raskere enn lynet sett fra et lasagne-perspektiv.
Sopplasagne med tomat- og grønnkålsalat
En vegetarisk lasagne med herlig smak av den kraftfulle västerbottenosten. Perfekt både som varmrett og som en del av en buffé.
10 personer
Ingredienser
Lasagne:
- 300 g Knorr Lasagneplater
- 1,2 kg sopp, skogsopp blandet fersk
- 250 g løk, terninger
- 100 g Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence
- 20 g Knorr Grønnsaksfond, konsentrert
- 150 g Västerbottenost, revet
- 500 ml melk
- 100 ml hvitvin
- 40 g MAIZENA Økologisk Maisstivelse
- 40 ml vann
- 50 g margarin, flytende
- 10 g salt
- 3 g timian, tørket
- 500 ml fløte eller tilsvarende alternativ
Tomat og grønnkålsalat:
- 600 g grønnkål
- 400 g tomater
- 200 g rødkål, skiver
- Bokhvete, ristet
- 6 g flaksalt
- 100 ml HELLMANS´S Citrus Vinaigrette
Slik gjør du
Lasagne
1. Del soppen i skiver og stek i matfett sammen med løken i et par minutter. Bruk en kasserolle med bred bunn. Tilsett timian og hvitvin, og la det surre et par minutter.
2. Hell i melk, fløte, Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence og la det koke opp.
3. Bland MAIZENA Økologisk Maisstivelse og kaldt vann. Hell i blandingen mens det koker. La det småkoke i et par minutter og smak til med salt og sortpepper. Tilsett revet ost etter det har kokt.
4. Smør en ildfast form og begynn med soppsausen i bunnen og legg lagvis Knorr Lasagneplater og saus. Stek i ovnen på 190 grader i ca. 20-25 minutter.
5. La lasagnen hvile i 30–40 minutter før servering.
Tomat og grønnskålsalat
1. Rist knust bokhvete gyllenbrun i stekepanne eller ovn.
2. Skjær tomater i tynne skiver og legg på fat sammen med rødløken, og strø over halvparten av flaksaltet.
3. Stek grønnkålen i ovnen på 180 grader i 8 minutter. Avkjøl.
4. Bland sammen alle ingredienser.
Martinas lunsjklassiker - Italienske kjøttboller i tomatsaus
I Martinas egen favorittrett gjemmer det seg en overraskelse i kjøttbollene, nemlig ris. Resultatet? Litt drøyere, litt mer mettende og mye bedre! Den gode tomatsausen som spiller hovedrollen i filmen vår får blant annet sin gode smak fra Knorr Professional Konsentrert Kyllingfond.
Italienske kjøttboller i tomatsaus
Saftige og italiensk krydret kjøttboller tilberedt i en rustikk tomatsaus, er en enkel vei til en vellykket lunch. Kjøttet kan varieres etter smak og økonomi, og både lam og magert svin gir veldig gode boller.
10 personer
Ingredienser
- 500 g kalvefarse
- 500 g kyllingfarse
- 380 g ris, ukokt
- 20 g Knorr Professional Hvitløk
- 5 g Røkt chilipulver
- 1 egg
- 1 dl vann
- 1 ts fennikelfrø, nymalte
- 1 sitron, uten skall
- ½ ts oregano
- 14 g salt, fint
- Sortpepper, nymalt
Tomatsaus:
- 100 g løk, fine terninger
- 30 g olivenolje
- 1 kg Knorr Tomatino
- 30 g Knorr Konsentrert Kyllingfond
- 5g Røkt chilipulver
- 500 ml vann
- 5 g salt
- 1 ts sukker
- 1 stk laurbærblad
- 1 sitron, skall og saft
- Sortpepper, nymalt
Til severing:
- Parmesan
Slik gjør du
Kjøtboller:
Bland sammen farse, ukokt ris, krydderpuré, egg, vann, tørre krydder, persille og sitronzest til en jevn farse. Rull små kjøttboller (utvider seg ved tilberedning!) av farsen og legg de i en smurt GN-form.
Til tomatsausen:
Stek løken i olje. Tilsett krydderpuré, laurbærblad, Knorr Konsentrert Kyllingfond, sukker og vann, og la det koke opp. Smak til og juster smaken med sitronsaft, salt og pepper.
Til slutt:
- Dekk kjøttbollene med tomatsaus (tilsett mer vann ved behov).
- Stek retten i kombiovn på 175 grader i ca. 45 minutter. Når risen i kjøttbollene er mør, er de ferdige til servering.
Serveres sammen med nykokt pasta og revet parmesan eller bare med en frisk, grønn salat.