Menu

Kokken vår Martina har fått hjelp av våre oppdaterte konsentrerte fonder fra Knorr Professional og laget ikke mindre enn åtte lunsjklassikere som pleier å få mye positiv oppmerksomhet fra matgjestene. Last ned oppskriftsfolderen, se filmene, bestill fondene og ingrediensene og lag i vei. Godt måltid!

Martinas lunsjklassiker -  Rask sopplasagne

Et skikkelig ess i ermet å trylle frem når du ikke har tid til pirkearbeid. Perfekt å forberede en dag før servering, men enda raskere enn lynet sett fra et lasagne-perspektiv.

00:00

Sopplasagne med tomat- og grønnkålsalat

Sopplasagne med tomat- og grønnkålsalat

En vegetarisk lasagne med herlig smak av den kraftfulle västerbottenosten. Perfekt både som varmrett og som en del av en buffé.

10 personer

Ingredienser

Lasagne:

  • 300 g Knorr Lasagneplater
  • 1,2 kg sopp, skogsopp blandet fersk
  • 250 g løk, terninger
  • 100 g Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence
  • 20 g Knorr Grønnsaksfond, konsentrert
  • 150 g Västerbottenost, revet
  • 500 ml melk
  • 100 ml hvitvin
  • 40 g MAIZENA Økologisk Maisstivelse
  • 40 ml vann
  • 50 g margarin, flytende
  • 10 g salt
  • 3 g timian, tørket
  • 500 ml fløte eller tilsvarende alternativ  

Tomat og grønnkålsalat:

  • 600 g grønnkål
  • 400 g tomater
  • 200 g rødkål, skiver
  • Bokhvete, ristet
  • 6 g flaksalt
  • 100 ml HELLMANS´S Citrus Vinaigrette

 

Slik gjør du

Lasagne

1. Del soppen i skiver og stek i matfett sammen med løken i et par minutter. Bruk en kasserolle med bred bunn. Tilsett timian og hvitvin, og la det surre et par minutter.  

2. Hell i melk, fløte, Knorr Krydderpasta Bouquet de Provence og la det koke opp.

3. Bland MAIZENA Økologisk Maisstivelse og kaldt vann. Hell i blandingen mens det koker. La det småkoke i et par minutter og smak til med salt og sortpepper. Tilsett revet ost etter det har kokt.

4. Smør en ildfast form og begynn med soppsausen i bunnen og legg lagvis Knorr Lasagneplater og saus. Stek i ovnen på 190 grader i ca. 20-25 minutter.  

5. La lasagnen hvile i 30–40 minutter før servering.

Tomat og grønnskålsalat

1. Rist knust bokhvete gyllenbrun i stekepanne eller ovn.  

2. Skjær tomater i tynne skiver og legg på fat sammen med rødløken, og strø over halvparten av flaksaltet.

3. Stek grønnkålen i ovnen på 180 grader i 8 minutter. Avkjøl.

4. Bland sammen alle ingredienser.  

Martinas lunsjklassiker - Italienske kjøttboller i tomatsaus

I Martinas egen favorittrett gjemmer det seg en overraskelse i kjøttbollene, nemlig ris. Resultatet? Litt drøyere, litt mer mettende og mye bedre! Den gode tomatsausen som spiller hovedrollen i filmen vår får blant annet sin gode smak fra Knorr Professional Konsentrert Kyllingfond.

00:00

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Italienske kjøttboller i tomatsaus

Saftige og italiensk krydret kjøttboller tilberedt i en rustikk tomatsaus, er en enkel vei til en vellykket lunch. Kjøttet kan varieres etter smak og økonomi, og både lam og magert svin gir veldig gode boller.

10 personer

Ingredienser

  • 500 g kalvefarse
  • 500 g kyllingfarse
  • 380 g ris, ukokt
  • 20 g Knorr Professional Hvitløk
  • 5 g Røkt chilipulver
  • 1 egg
  • 1 dl vann
  • 1 ts fennikelfrø, nymalte
  • 1 sitron, uten skall
  • ½ ts oregano
  • 14 g salt, fint
  • Sortpepper, nymalt

Tomatsaus:

  • 100 g løk, fine terninger
  • 30 g olivenolje
  • 1 kg Knorr Tomatino
  • 30 g Knorr Konsentrert Kyllingfond
  • 5g Røkt chilipulver
  • 500 ml vann
  • 5 g salt
  • 1 ts sukker
  • 1 stk laurbærblad
  • 1 sitron, skall og saft
  • Sortpepper, nymalt

Til severing:

  • Parmesan

 

Slik gjør du

Kjøtboller:

Bland sammen farse, ukokt ris, krydderpuré, egg, vann, tørre krydder, persille og sitronzest til en jevn farse. Rull små kjøttboller (utvider seg ved tilberedning!) av farsen og legg de i en smurt GN-form.

Til tomatsausen: 

Stek løken i olje. Tilsett krydderpuré, laurbærblad, Knorr Konsentrert Kyllingfond, sukker og vann, og la det koke opp. Smak til og juster smaken med sitronsaft, salt og pepper.

Til slutt:

  1. Dekk kjøttbollene med tomatsaus (tilsett mer vann ved behov).
  2. Stek retten i kombiovn på 175 grader i ca. 45 minutter. Når risen i kjøttbollene er mør, er de ferdige til servering.  

Serveres sammen med nykokt pasta og revet parmesan eller bare med en frisk, grønn salat.  

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny