Low-Waste Menus
Utnytt kreativiteten din maksimalt
Om trenden
En effektiv strategi for å oppnå dette er mindre menyer. En nøye sammensatt meny gjør det enklere for deg å administrere lageret og minimere ferskvarene. Det gir deg også større frihet til å utforske kreativiteten din, og gjør at gjestene dine fremdeles føler at de har mye å velge mellom til lavere pris, sammenlignet med en meny med bare hovedretter.
"Å foredle råvarer i sesong med for eksempel fermentering, sylting, salting eller tørking er også bærekraftig og en måte å forlenge årstidene på. Det er viktig å tenke på porsjonsstørrelsen for å redusere matsvinn, også for en bærekraftig kjøkkenøkonomi. Tenke gjennom hvor mange retter man har på menyen, og alltid ha rom for fleksibilitet når menyen planlegges."
Martina Danielsen
Kokk, Unilever Food Solutions
Low-Waste Menus opskrift
Ikke nok med at kål er en av de mest trendy grønnsakene du kan servere, den tåler også å lagres, er utrolig allsidig i kjøkkenet og perfekt å tilberede i ovnen. Hvis du ikke har tilgang til spisskål, er hodekål en utmerket erstatning. Den knasende frøblandingen fungerer fint som topping på omtrent hva som helst. Her gir den ekstra crunch og konsistens til den myke, søte kålen.