I fjor inviterte Daniel Müllern på en ny type opplevelse hvor julen danset inn på alle bordene i form av mange skåler og velduftende fat. Vi tror definitivt at denne typen jul er kommet for å bli uansett om vi får lov til å samles ved buffeter eller ikke. Herlig, vakker, velsmakende og luksuriøs småskala. Hva mer kan man begjære? Form juletilbudet ditt med hjelp av Daniels retter under! God jul!
Søramerikansk salat med quinoa, gresskar og grønnkål
10 porsjoner
- 170 g quinoa, frømiks
- 4 dl vann
- 2 g salt
- 600 g gresskar, i grove terninger
- 50 g Rama Flytende Margarin
- 100 g rødløk, i små terninger
- 20 g koriander, fersk, hakket
- 100 g Hellmann ́s Citrus Vinaigrette
- 200 g grønnkål, revet
- 150 g appelsinfilet
- 25 g kokos, høvlet, ristet
Fremgangsmåte
- Kok opp vann og salt. Tilsett quinoa og kok under lokk til frøene er myke, 10 minutter, eller til alt vannet har kokt inn. Avkjøl.
- Forvarm ovnen til 225°C. Legg gresskarbitene i et fat og vend dem rundt i margarinen. Rist gresskaret i ovnen i 15 minutter. Avkjøl.
- Bland sammen quinoa med rødløk og koriander, og vend inn litt av vinaigretten.
Svart hvitløksmajones med grønnkål
Svart hvitløk gir en fyldighet i majonesen som vanlig hvitløk har vanskelig å leve opp til. Her sammen med sunn grønnkål.
- 50 g grønnkål
- 5 g Maille Hvitvinseddik
- 200 g Hellmann's Real Majones
- 15 g fermentert hvitløk
Slik gjør du
- Bland svart hvitløk, majones og hvitvinseddik til en jevn konsistens.
- Skjær grønnkålsbladene i mindre biter.
- Drypp svart hvitløksmajones på bladene.
Jul på Daniel Müllerns måte
Last ned vår svenske stjernekokks oppskriftshefte "Jul på Daniel Müllerns måte" for oppskrifter med en spennende vri på våre tradsjonelle juleoppskrifter samt ny inspirasjon til julebordet. Ha en riktig velsmakende jul!