- Bestill i god tid: Hva kan du bestille inn i god tid, og hvilke retter kan du lage opp store porsjoner av?
- Kalkuler og planlegg: Hvilke retter er lønnsomme å ha på en buffet? Kalkuler og planlegg buffeten etter det.
- Gjenbruk: Tenk på gjenbruk av hovedingrediensene i hele menyen. Det reduserer risiko for matsvinn og bruk av lagerplass.
- Dessertbord: By på en stor, innbydende buffet med små porsjonsskåler. Gjesten spiser mindre av dyre hovedråvarer, og mer av rimeligere desserter.
- Variasjon: Ha frukt- og bærfat og urtepotter på buffeten for variasjon. Og pynt heller fatene enn selve desserten, så holder de seg lenger.
- Bruk Knorr Piske: Bruk Rama Piske i kremdessertene. Da kan du lage opp flere om gangen fordi de holder seg ekstra godt i både utseende og konsistens. Bruk Rama Piske.
- God saus: Legg ekstra vekt på den gode og kraftige sausen og topp den med Knorr Konsentrete Fonder. Bruk Knorr Løkfond i den brune julesausen for en rund og god smak. Se Knorr Konsentrerte Fonder.
- Laktosefri risgrøt: Lag "melk" med laktosefrie Rama Mat 15% og vann, så sparer du penger og brent grøt i kjelen. Se oppskrift her!
- Laktosefri riskrem: Bruk risgrøtsoppskriften over og pisket Rama Piske 30%. Da holder riskremen seg ekstra godt og lenge uten å avgi vann. Se oppskrift her!
- Lettere alternativer: Tilby noen ”lettere” alternativer som kan lages av rester du allerede har, f.eks. caesarsalat av juleskinkerester eller laksemousse av røkelaks.