Siden 1800-tallet har man feiret Halloween i USA, men i Norden ble ikke denne høytiden populær før på 1990-tallet, til tross for noen tidligere halvhjertede forsøk. Det var Buttericks og Hard Rock Café som sammen feiret Halloween en uke i strekk. Etter dette gikk salget av halloweeneffekter til himmels. I dag er Halloween den tiden av året hvor det ikke bare er tillatt, men også populært å skremme. Så hvorfor ikke kle om restauranten din på en skummel måte? Under har vi listet opp våre beste tips.
Server skremmende mat med en vakker tvist
- Skap en ramme for hva du vil gjøre. Begynn med å tegne og skisse for å visualisere hvordan du vil gjøre det. Klassiske ting som kirkegårder, gotiske slott eller heksekjeler er god inspirasjon.
- Hold deg til ett tema. Gjør dekorasjonene så skumle som mulig ved å fokusere på ett tydelig tema. Halloween er årets skumleste kveld, la det også synes på tallerkenen.
- Et fargesterkt mareritt. Unngå ensfargede anretninger. Halloween er en magisk kveld som skal være fantasifull og morsom. La dine retter gå i blodrødt og slimgrønt med hjelp av mintgelé, sennep, salsa og en infernalsk wasabidipp!
- Ta plass i rampelyset! Sørg for at hovedretten står ut hvis du vil at gjestene dine skal overraskes av din mørke kreativitet! Akkurat som når man blander trolldrikker, handler servering av mat om å kombinere riktige ting. Skap en sammenheng mellom hovedråvarene med hjelp av garnering, sauser og porselen.
- Skulpturer ingrediensene dine. Kreativt skårede eller formede ingredienser kan heve den visuelle opplevelsen av maten din, samtidig som det bidrar til høyde og struktur.
Slik fargelegger du maten din:
Skremmende spagetti
Svart halloweenspagetti ser skummelt ut, men smaker faktisk veldig godt. Bytt ut din vanlige pasta med svartfarget spagetti (vanligvis farget med blekkskrutblekk) for å gi din rett en uhyggelig tvist.
Forgiftede epler
Selvfølgelig skal du ikke forgifte gjestene dine, men å skremme er lov! Bland sammen sukker, vann, maissirup og karamellfarge i en kasserolle, og rør på middels varme sukkeret er løst opp. Dypp eplene forsiktig i den varme sukkerlaken. Både skremmende og vakkert.
Blodige kaker
Karamellfarge er alt du trenger for å lage disse skummelt gode kakene. Bak din favorittkake og dekk kaken med vanlig hvit glasur. La tørke over natten. Farge glasuren du har til overs mørkerød og sprut over kakene med hjelp av en gaffel eller ren pensel. Supergodt og superskummelt!
Slimete isbiter
Hvorfor ikke kjøle ned drikkene dine med slimete isbiter? Mos noen vindruer og tilsett litt limesaft. Frys ned og legg i valgfri drikke.
Gresskar, gresskar og flere gresskar
Skjær ut gresskar med ulike utseender og gi menyen et halloweeninspirert preg. I Idebanken finner du som vanlig maler og guider som hjelper deg å forsterke høytidsfølelsene, for eksempel en videoguide.