Når julen står for døren, er det igjen tid for hyggelige fester, gaver og god mat. Men selv om julen handler om tradisjoner, kan det være moro å eksperimentere litt på kjøkkenet. Her får du to spennende oppskrifter på drinker som kan gi julen et friskt pust.
Twisted mistletoe cocktail
Skal det smake litt av jul, er vår lekre martini-cocktail med ny vri et opplagt valg.
Til 1 person
- 45 ml vodka
- 20 ml kirsebær-brandy
- Saft fra en lime
- Friske bringebær
- Sukker
- Frisk rosmarin
Fremgangsmåte
- Dypp kanten av martini-glasset i vann og deretter i sukker for å lage en sukkerkrans rundt kanten.
- Fyll deretter is i halvdelen av cocktailshakeren og tilsett vodka, kirsebær-brandy og limesaft.
- Rist shakeren i cirka 20 sekunder og hell drinken i glasset.
- Pynt drinken med en kvist rosmarin med to bringebær på.
Gammeldags juletoddy
Lei av gløgg? Prøv en fyldig juletoddy som et kaldt alternativ – den er dessuten alkoholfri.
Til 10 personer
- 940 ml melk
- 150 g kondensert melk
- 8 stk nellikspiker
- 3 g kanel
- 70 g eggeplomme
- 200 g sukker
- 480 ml Knorr Piske 31%
- 3 g nyrevet muskat
- 10 ml vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- Kok melk, kondensert melk, nellikspiker og kanel sammen i en kasserolle. Senk temperaturen når blandingen koker.
- Pisk egg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsett deretter melkeblandingen litt av gangen mens du rører godt rundt. Sett toddyen på lav varme, mens du fortsetter å røre rundt.
- Når den begynner å bli tykk, tilsetter du Knorr Piske 31 %, muskatnøtt og vaniljeekstrakt, og skrur opp varmen – uten at blandingen begynner å koke.
- Hell deretter toddyen over i en bolle med lokk og sett den i kjøleskapet i minst 1 time.