Sommeren er langt i fra over selv om ferien kanskje er det. Jobb heller med å fornye sommermenyen med et par nye spennende retter. Og da er det bra at vi har to gode forslag nedenfor. Godt måltid og god lang sommer!
Grillet Secreto Iberico med glaze “español”
At halsbiten secreto iberico betyr “grisens hemmelighet”, visste du sikkert, men vet du hva som er hemmeligheten bak en veldig god secreto iberico? Vår glaze ”español”! Godt måltid!
- 1000 g Secreto Iberico (gris)
- salt
- glaze “español” (se under)
Slik gjør du:
1. Ta frem kjøttet i romtemperatur cirka en time før servering. Siden kjøttet har mye marmorering, er det bra hvis fettet får mykne litt før grilling.
2. Salt kjøttet på alle sider og grill raskt på høy varme. Legg merke til at denne detaljen krever aktiv grilling. Fettet gjør at det lett blusser opp fra kullet.
3. Når kjøttet begynner å få farge, pensle med glazen og grill til en kjernetemperatur på 52 grader. La så kjøttet hvile i cirka 10 minutter.
4. Skjær i tynne skiver mot fiberne.
Glaze Espanole
- 8 g Knorr Kyllingbuljong, lavsalt
- 15 g hvitløk, finrevet
- 3 g rosmarin, fersk og finhakket
- 6 g timian, fersk og finhakket
- 75 g olivenolje
- 3 g spansk pepper, finhakket
- 5 g sitronskall, finrevet
- 20 g ferskpresset sitronjuice
- 15 g honning, flytende
Slik gjør du:
Bland sammen alle ingredienser.
Arme riddere med vanilje, hvit sjokolade og jordbær
Arme riddere kan bli en ekte luksuriøs dessert, ikke minst hvis du bruker brioche som her og topper de med hvit sjokolade- og vaniljemascarpone og sommerdrømmende jordbær.
Toast
- 1 stk (ca 500 g) brioche
- 220 g HELLMANN’S Real Majones
- 60 g helmelk
- 200 g kremfløte
- 6 g kardemomme, nymalt
- 5 g kanel
- 100 g strøsukker
- 150 g smør til steking
- 1 kg ferske jordbær, skiver
- 200 g svenske drømmer (kaker), knuste
- 1 stk potte sitronmelisse, til garnering
Slik gjør du:
1. Del briochen på langs og skjær så 10 tykke biter rett over.
2. Bland majones, melk og fløte til en jevn røre i en bolle.
3. Bland sukker, kanel og kardemomme i en egen skål.
4. Legg briochen i røren og snu godt rundt. Rist av overflødig røre.
5. Legg smør i en stekepanne, la smøret bli gyllenbrunt og legg i briochen. Snu flere ganger til brødet blir sprøtt og gyllenbrunt. Øs over smøret underveis.
6. Ta de ut av stekepannen og legg på papir. Dypp så i sukkerblandingen.
Dander med mascarponekrem (se under), jordbær, knuste drømmer og sitronmelisse.
Hvit sjokolade- og vaniljemascarpone
- 500 g mascarpone
- 300 g kremfløte
- 1 stk vaniljestang, bourbon
- 70 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1. Pisk fløten lett.
2. Hell mascarponen i en bolle, tilsett frøene fra vaniljestangen og revet hvit sjokolade (bruk fineste siden på rivjernet).
3. Rør rundt med en slikkepott og vend forsiktig inn den piskede fløten i blandingen. La stå avkjølt helt frem til servering.