Menu

Ingredienser

+

Andebryst

  • Andebryst 5.0 stk
  • Rapsolje 3.0 cl
  • Salt Og Pepper
  • Smør 50.0 g

Glasert rødkål

Bjørnebærsaus

Ved servering

  • Timian, fersk
  • Bjørnebær, ferske eller frossne 250.0 g

En lekker og fargerik vinterrett med and og glasert rødkål som er fremtagen av det danske cateringlandslaget

...

Fremgangsmåte

  1. Andebryst

    Trim andebrystet og tørk av skinnet litt. 
    Legg andebrystene i en varm panne med skinnsiden nedover.
    La de brune i sitt eget fett til de får en gylden farge. Snu brystet og tilsett olje og smør i pannen. Stek kjøttet godt i noen minutter før de stekes i en  forvarmet ovn på 180 °C i  ca 10-15 min. Ta ut kjøttet og la det stå hvile i minst 10 min. Del brystet på langs og smak til med salt og pepper.
  2. Glasert rødkål

    Del rødkålen i 12 deler.
    Stek rødkålen i olivenolje i ca. 30 sek. på hver side og ha den så opp i en kjele.
    Vend forsiktig kålen kontinuerlig i gryten til væsken er fullstendig redusert.
    Smak til slutt av med litt salt og pepper.
  3. Bjørnebærsaus

    Kutt sjalottløken og stek den myk og gjennomsiktlig.
    Tilsett rødvin og de kryddene og la sausen redusere til halvparten.
    Tilsett nå bjørnebærene, Knorr Professional kyllingfond og 2 kvister timian.
    La sausen redusere ned til halvparten og fjern laurbærbladene samt stjerneanisen. 
    Sil sausen over i en ny kjele og bland deretter inn 150 g smør.
    Smak til til slutt av med salt og pepper. Sausen er nå klar servering.
  4. Ved servering

    Del bjørnebær i to og plukk timianskuddene.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny