Menu

Ingredienser

+

Kebab

Tomatsaus

Tzatziki

Marinert Rødkål

Sumac Rødløk

  • Rødløk 0.5 kg
  • Olivenolje 0.5 dl
  • Sumak krydder 5.0 g
  • Sitronsaft 50.0 ml
  • Salt 10.0 g
  • røde chiliflak, tørre 10.0 g
  • Grenadinsirap 0.6 dl

Montering

  • Pitabrød 10.0 stk
  • Koriander, fersk, hakket 50.0 g
  • Ost, Feta 200.0 g

Berliner kebaben er en tilpasset variant fra den tradisjonelle tyrkiske kebaben.  Berlin kebab er pitabrød fylt med krydret kjøtt, salat og saus, utviklet i Berlin i 1972. Her er den veganske varianten!

...

Fremgangsmåte

  1. Kebab

    Tin Raw NoBeef burgerne og ha de i en bolle. Hakk løk fint og bland alle ingrediensene for hånd til en jevn masse. Del massen i 100g biter og trykk deretter til en rund karbonade. Stek karbonadene til en vakker farge i en stekepanne eller på grillen.
  2. Tomatsaus

    Bland alle ingredienser med blender til en jevn masse.
  3. Tzatziki

    Rasp agurk grovt og ha litt salt over. Press ut litt av væsken fra agurken. Bland alle ingrediensene i en bolle, smak til med salt og pepper. La tzatzikin stå kaldt for å la smakene sette seg, i minst 4 timer.
  4. Marinert Rødkål

    Bland vann, sukker, eddik og krydder. Kok opp. Finhakk rødkål. Forsegl saltlake og kål i en vakuumpose. La det stå i minst 4 timer. Sil før bruk.
  5. Sumac Rødløk

    Hakk rødløk i tynne skiver. Bland med resten av ingrediensene. La stå i minst 4 timer.
  6. Montering

     Varm pitabrød i ovnen. Fyll med kebab, tzatsiki, tomatsaus, rødkål og rødløk. Rasp fetaost på toppen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny