Menu

Ingredienser

+

Sushiris

  • sushiris 6.0 dl
  • Mirin, risvin 100.0 g
  • Eddik 100.0 g
  • Salt 2.5 ts

Koreansk chili majones

Marinade

  • Soja 7.0 g
  • Sesamolje 35.0 g
  • Sitron 35.0 g
  • Go chu jang, Koreansk chilipasta 25.0 g

Syltet reddik

  • Reddik, skrelt og strimlet 200.0 g
  • Sukker 1.0 dl
  • Vann 1.0 dl
  • Eddik 1.0 dl

Kimchi

Ved servering


Prøv denne koreanske og veganske vrien på den nå klassiske “bowlen”. Oppskriften kan virke lang, men store deler av oppskriften kan forberedes langt i forveien for optimal smak og en rask servering. Bon appetit!

...

Fremgangsmåte

  1. Sushiris

    • Skyll og kok risen i henhold til instruksjonene på pakken.
    • Bland salt, mirin og eddik og smak til risen med blandingen.
    • Dekk risen med et lokk eller plastfolie og la det hvile i minst 30 minutter.
  2. Koreansk chili majones

    • Bland alle ingrediensene og oppbevar kjølig frem til servering.
  3. Marinade

    • Rør sammen alle ingrediensene.
  4. Syltet reddik

    • Bland vann, eddik og sukker, rør til sukkeret løser seg opp.
    • Legg den skrelte og strimlede reddiken i et glass og dekk med laken og lokk. La hvile i kjøleskapet i minst 5 timer før bruk.
  5. Kimchi

    • Skyll kinakålen i kaldt vann og skjær i 5 cm biter, slå av vannet og bland med salt. La hvile i romtemperatur i 5 timer.
    • Del purreløken diagonalt og skyll den nøye i vann og skjær I tynne skiver.
    • Skyll kålen nøye i kaldt vann og press ut overflødig vann i et dørslag. 
    • I en bolle: Bland kålen med kimchibasen, hvitløk, ingefær og purreløk. Bland først Knorr Cold Base-stivelsen med go chu garu chilipulver og bland deretter nøye med kålen.
    • Fordel kålen i to vakuumposer og forsegle. 
    • La kimchien hvile i kjøleskapet i minst 48 timer før servering.Ved servering
  6. Ved servering

    • Legg den kokte og smaksatte risen i en bolle og topp med soyabønner, kimchi, syltet reddik og bønnespirer. 
    • Stek NoBeef slices i litt olje i 2 minutter og tilsett marinaden. Dette kan gjøres en dag eller to i forveien. 
    • Topp bollen med NoBeef slices, dressing, hakket vårløk, ristede sesamfrø, en limeskive og fersk koriander.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny