Grønt er hot, men grønt på grillen er enda hottere av åpenbare grunner. Og det beste av alt – det kan nesten aldri gå feil. Derimot finnes det noen tips som kan gjøre din grønne grillkunst enda litt bedre. Det viktigste er faktisk å behandle grønnsakene som de var kjøtt. De andre tipsene finner du nedenfor!
5 grillvennlige tips:
1. Legg kål på kullet!
Kål er en jordnær grillråvare som det er veldig lett å like og saken er at de fleste kålsortene tåler varme godt, selv om spisskålen er litt ekstra herlig på denne tiden av året. Skjær i kløfter, pensle med olje og legg på grillen. Store kålbiter blir best på indirekte varme og serveres med fordel sammen med litt majones av valgfri type.
I kålfamilien hører jo også den uimotståelige blomkålen hjemme. Helgrillet, halvert, delt i buketter, grillet i skiver...gjør hva du vil. Blomkålen er en god medspiller i grillsesongen.