Menu

Ingredienser

+

Doro Wat

Injera

  • Gjær 15.0 g
  • Lettøl 0.5 dl
  • Byggmel 250.0 g

I det etiopiske kjøkkenet serveres det oftewat, en tykk gryte med masse hakket løk som grunnlag. I vår oppskrift bruker vi kylling,doro, i gryten. Den serveres påinjera, en slags pannekake som er bakt av fermentert teffmel. Vår oppskrift inneholder i stedet øl og gjær for å få den rette syrligheten. Berbere er en tradisjonell etiopisk krydderblanding som vi gjenskaper ved hjelp av paprikapuré og røkt chilipuré.

...

Fremgangsmåte

  1. Doro Wat

    1. Krydre kyllingen med salt og pepper. Pudre kyllingen med et tynt lag maisstivelse. Brun kyllingen til den har fin farge.
    2. Varm oljen, senk til lav varme og la løken smelte sakte under omrøring, ca. 10 minutter.
    3. Tilsett tomatpuré, chili, krydderpuré, paprika og sukker og la løken karamellisere i blandingen.
    4. Hell på vann, kyllingfond og oksefond. Tilsett kyllingen og kok opp. Senk varmen til lav og la alt småputre til kyllingen er ferdig.
    5. Spe eventuelt med litt mer vann. Smak til og juster krydringen med salt og pepper.
  2. Injera

    1. Rør sammen vann, øl og salt.
    2. Rør ut gjæren i litt av væsken. Tilsett resten av væsken og visp ned melet, litt om gangen.
    3. La røren heve på et varmt, lunt sted i minst 30 minutter, eller over natten.
    4. Stek tynne pannekaker
    Server kyllinggryten med pannekaken, som brukes i stedet for bestikk til å hente opp gryten.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny