Menu

Ingredienser

+

Kuku wa kupaka

Til servering

  • Persille, hakket 3.0 g

På swahili betyr kuku wa kupaka kylling i kokosmelksaus. Retten er vanlig på Kenyas østkyst og i området rundt byen Mombasa. Det er den perfekte illustrasjonen på hvordan swahilifolket har kommet i kontakt med det indiske og arabiske kjøkkenet, og hvordan de har inspirert hverandre.

...

Fremgangsmåte

  1. Kuku wa kupaka

    1. Fres løk myk i margarin.
    2. Tilsett kyllingkjøttet, curry, tomatpuré, chili , krydderpuréer, salt, sukker og sitronskall og stek til det brunes.
    3. Hell på kokosmelk og spe eventuelt med litt vann til det dekker kyllingen. Kok opp, senk varmen til lavt og la det småputre til kyllingen er gjennomkokt.
  2. Til servering

    • Strø over hakket persille før servering.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny