Menu

Ingredienser

+

Kylling Moambe


Moambe, eller palmesmør, er en viktig ingrediens i kongolesisk mat. Denne versjonen av kylling moambe er ikke laget med palmesmør, men med peanøttsmør. Jeg har latt meg fortelle at smaken nesten er autentisk.

...

Fremgangsmåte

  1. Kylling Moambe

    1. Bland vann med hønsekraft i en stor gryte.
    2. Hakk løk og skjær sitron i skiver.
    3. Ha løk, sitron, salt og den hele kyllingen i gryten sammen med kraften og la det koke i 20 minutter. La deretter kyllingen renne av og kraften koke inn.
    4. Finhakk paprika og vårløk. De grønne toppene fra vårløken hakkes også, men legges til side.
    5. Skjær kyllingen i biter og stek dem raskt i margarin til skinnet blir gyllent. Tilsett grønnsakene sammen med tomatpuré og Tomatino, og 5 dl av den innkokte kraften. Rør rundt og la retten småputre under lokk i ca. 30 minutter.
    6. Kok ris etter anvisningen på pakken.
    7. De hakkede grønne vårløktoppene, samt peanøttsmøret, has i gryten med kyllingbitene. Rør godt.
    8. Serveres med brun ris.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny