Menu

Ingredienser

+

Doughnuts

Fritering

  • Frityrolje 1.0 l

Mandelkrem


Små doughnuts kryddrete med kardemomme fylte med en deilig mandelkrem. Disse er vanskelig å kun spise en av.

...

Fremgangsmåte

  1. Doughnuts

    Løs opp gjær i melk og tilsett sukker, HELLMANN'S Real Majones og nykvernet kardemomme.
    Bland mel, bakepulver og vaniljesukker og tilsett det gradvis under omrøring.
    Arbeid deigen med en eltekrok i 15 minutter til den er glatt og blank. La den hvile under et kjøkkenhåndkle i 15 minutter. 
    Del deigen i 16 like store boller og legg på et lett melet bakepapir. La bollene heve i 2,5 – 3 timer.

  2. Fritering

    Varm olje til 180 C og friter noen få om gangen til de er gyldne ca 2 minutter per side. Bruk en hullsleiv til å snu.
    Legg doughnutsene på litt papir og la dem avkjøles.
  3. Mandelkrem

    Blend mandler og sukker glatt i en mikser og tilsett melk, kardemomme, og vaniljesukker. Miks til en tykk mandelmasse. Pisk Rama Piske lett og luftig tilsett mandelmassen og fortsett å piske til fast blankt skum. Hold kjølt.

    Skjær toppen av doughnutsene og fyll med pisket mandelkrem, legg på lokk og dryss med melis og kanel. Server umiddelbart.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny