Menu

Ingredienser

+

Vegansk julesaus

Kalkunsaus

Svinesaus


En trio i julesauser! Her har du en julesaus for alle. En er helt vegan! En som passer perfekt til kalkun og en som går utmerket til ribbe. 

...

Fremgangsmåte

  1. Vegansk julesaus

    Kok vannet og ha i Knorr Rødløksaus pulver og alle andre ingredienser
    Kok i 20-30 min og sil. 
  2. Kalkunsaus

    Kok vannet
    Kutt løk, hvitløk, appelsin, eple i grove biter.
    Ha det i det kokende vannet, sammen med Knorr kyllingsjy pasta, eplemost og alle krydderne.
    Kok i 20-30 minutter ved medium varme og sil.Tilsett Knorr Lys Roux under omrøring og kok i 2 minutter.
    Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik
  3. Svinesaus

    Kok vannet
    Kutt løk, hvitløk, appelsin, eple i grove biter.
    Ha det i det kokende vannet, sammen med Knorr Svinekfraft, eplemost og alle krydderne.
    Kok i 20-30 minutter ved medium varme og sil.Tilsett Knorr Lys Roux under omrøring og kok i 2 minutter.
    Smak til med salt, pepper og hvitvinseddik
  4. Tips

    Fargen kan justeres med et par dråper sukkerkulør. 
    For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe.Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus.
    Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering.
    Sausen kan også tilsettes Maille Sennep Original eller Maille Sennep Grov Oldstyle
    Ønsker du en enda mer kremet saus - tilsett Rama Piske - gå da en smule ned på mengden av Knorr Roux
    Juster syren og balansen med våre spennende eddiker. 
    Prøv f.eks. Maille Sherry eller Eplecider eddik.  
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny