Noen ganger må man grave for å finne gull. Og med gull mener vi persillerot og skorsonerrot selvfølgelig – to råvarer som burde få betydelig mer oppmerksomhet spør du oss.

Skorsonerrot
Skorsonerrot, også kjent som svartrot, er vanlig i flere nordeuropeiske land og har et lyst og mildt indre under et tykt, mørkt skall. Til tross for at den ikke ser så spennende ut, inneholder skorsonerrot mye fiber, vitamin E og jern, og er en herlig erstatter for poteter for eksempel.

Persillerot
Persilleroten er motstandsdyktig mot tørke og dyrkes hele året i blant annet asiatiske land. Med det sagt trives den også oppe hos oss og kan vokse seg ordentlig lang. Persilleroten minner i utseendet om pastinakken, men ligger smaksmessig et sted mellom sellerirot, gulrot og persille. Brukes rå i salater eller gjør det litt ekstra fint og friter den. Persillerotchips er enkelt sagt bra greier. PS. Sa vi at persilleroten er rik på C-vitamin?!
Kilde: Future 50 Foods report