Tommi Virranta & Sami Lamminaho er kokker og grillfantaster. Her deler de vårens glodheteste tips for sesongen 2021.

Hei Tommi & Sami, hva legger dere på grillen i år?
– På denne tiden blir det mest grove grønnsaker og NoChicken Chunks fra The Vegetarian Butcher siden vårprimørene ennå ikke har kommet her hos oss i Finland. Ellers kommer vi nok til å legge det meste på grillen. Kreativitet er det som gjelder.
Finnes det noe innenfor den grønne grillingen som dere føler er litt ekstra hott akkurat nå?
–Nja, å lage mat over åpen ild og i grop har vi jo gjort i evig tid, men det er fortsatt en veldig kul måte å tilberede mat på. Å salte, sylte eller fermentere råvarene før de grilles føles dog litt ekstra fresht.

De grønne burgerne har jo fått en kraftig oppsving de siste årene, men hvordan gjør man de mer wow:ige?
– Spør du oss er det enkelthet som gjelder. Rene og balanserte smaker – røkt, salt, søtt, surt og fett. En plantebasert burger for god munnfølelse, litt sprø salat for teksturens skyld og så en god dressing som binder sammen hele herligheten.
Tips! To måter å preppe før årets grillsesong
- Røyk grønnsakene – prøv gjerne teblader og ulike typer tre.
- Gå løs blant glazer og marinader. I noen tilfeller gjør marinaden seg bedre etter selve grillingen.

