Når julen står for døren, er det igjen tid for hyggelige fester, gaver og god mat. Men selv om julen handler om tradisjoner, kan det være moro å eksperimentere litt på kjøkkenet. Her får du spennende oppskrifter på drinker og snacks som kan gi julen et friskt pust. Samt noen tradisjonelle juleoppskrifter med en twist, som du kan la deg inspirere av.
Pepperkaker med ostekrem og gløggaprikoser
Pepperkaker hører julen til. Med sin kryddersmak og sprø konsistens, blir de ekstra gode sammen med ostekrem og som her, gløggkokte aprikoser.
10 personer
Gløggkokte aprikoser:
- 150 g tørkede aprikoser, strimlet
- 3 stk. hel stjerneanis
- 150 ml hvit gløgg
- 20 g sukker
Herlig ostekrem:
- 140 g blåskimmelost
- 300 g Hellmann's Sandwich Delight Naturell
Til servering:
- Pepperkaker
Fremgangsmåte
- Kok opp gløgg og sukker, tilsett aprikos, senk temperaturen og la væsken koke inn. La avkjøle.
- Bland blåskimmelost og Hellmanns’s Sandwich Delight Naturell til en glatt krem.
- Server ostekremen med pepperkaker sammen med gløggkokte aprikoser.
Karamelliserte popkorn med smak av pepperkaker
Bytt ut julens søtsaker med popkorn, med den perfekte smakskombinasjon av søtt og salt – så har du fristende snacks til både drinker og til kaffen.
Til 20 personer
- 170 g upoppet popkorn
- 15 ml matolje
- 240 g sukker
- 270 ml Knorr Piske 31 %
- 200 g lys sirup
- 2 g vaniljesukker
- 2,5 g kanel
- 3 g friskrevet muskatnøtt
- 1 knivsodd nellik
- 1 g nymalt kardemomme
- 15 g salt
Fremgangsmåte
- Hell oljen i en gryte og popp popkornene.Bland deretter de tørre ingrediensene med salt.
- Hell Knorr Piske 31 % i en gryte med sukker og lys sirup, og la blandingen surre på moderat varme.
- Tilsett krydderblandingen og rør godt om.
- Hell popkornene ned i massen og vend dem forsiktig.
- La popkornene kjøle av på bakepapir før servering.
Saftig julekake med rødbet & appelsin
Oppskrift på ekstra saftig rødbetkake med appelsin, valnøtter og rosmarin. Denne saftige kaken er også god uten glasur! Lag gjerne kaken noen dager i forveien, så rekker de ulike smakene å sette seg.
12 personer
- 15 g rapsolje
- 30 g kokosflak
- 100 g valnøtter
- 300 g rødbet, grovt revet
- 150 g sukker
- 150 g brun farin
- 200 ml Rama flytende margarin
- 3 egg
- 235 g hvetemel
- 4 g bakepulver
- 6 g natron
- 6 g kanel
- 4 g vaniljesukker
- 3 g salt
- 4 g appelsinskall
- evt. 2 g rosmarin, frisk hakket
Glasur:
- 300 g Hellmann's Sandwich Delight Naturell
- 3/4 dl melis
- 30 ml sitronsaft, nypresset
- 30 ml appelsinsaft, nypresset
Til servering:
- Rosmarin, frisk
- 20 g valnøtter
Fremgangsmåte:
- Smør formen (ca. 22 cm eller liten langpanne) med olje og dryss over kokosflak så formen dekkes. Varm ovnen til 175 grader. Grovhakk valnøttkjerner og riv rødbeter grovt.
- Riv skall av ½ appelsin.
- Bland mel, natron, bakepulver, kanel, salt og vaniljesukker separat.
- Visp sammen Rama flytende margarin, sukker, brunt sukker og appelsinskall, tilsett et egg av gangen samtidig med at massen piskes hvit og luftig.
- Vend inn rødbeter og valnøtter.
- Tilsett tørre ingredienser og bland røren godt.
- Hell røren i formen og stek kaken i 45-50 minutter.
- La kaken avkjøles.
Til glasuren:
- Visp sammen Hellmann's Sandwich Delight Naturell med melis og smaksett med sitron- og appelsinsaft.
- Smør glasuren over kaken og pynt med rosmarin og valnøtter.