Menu

Ingredienser

+

Medisterkaker

Ribbe

Julesaus

Rødkål


Klassisk juletallerken med ribbe med sprøstekt svor, medisterkaker og julepølse. Og selvsagt med en skikkelig god julesaus. Lag sausen på Knorr Svinekraft, så sparer du verdifull tid i en hektisk julestri!

...

Fremgangsmåte

  1. Medisterkaker

    1. Bland alle de tørre ingrediensene i farsen.
    2. Spe med melken.
    3. Stek kakene i en panne på middels varme.
  2. Ribbe

    1. Rut svoren på ribben.
    2. Gni kjøttet godt inn med Knorr Umamai og knust pepper.
    3. Legg ribben i en langpanne og bygg opp med aluminiumsfolie eller en tallerken. Slik at den er like høy over det hele.
    4. Hell vann og svinekraften i langpannen.
    5. Dekk langpannen med aluminiumsfolie, så den dekker hele pannen.
    6. Sett inn i midten av ovnen på ca 230 grader og la det dampe i 45 min.
    7. Fjern folien, og sett temperaturen ned til 200 grader.
    8. Stek ribben i ca 1,5 time
    9. Hvis du ønsker ekstra sprø svor, kan du øke temperaturen de siste 10 min.
  3. Julesaus

    1. Brun rotgrønnsakene og hvitløken.
    2. Ha i stjerneanis, Maulle rødvinsedikk og laubærblad i grønnsakene. Kok inn edikken.
    3. Hell over vannet og kraften. La det redusere til halvparten av væsken.
    4. Sil sausen og smak til med sennep og Knorr Piske. Jevn evt med Maizena, hvis du ønsker en tykkere saus.
    5. Smak til med salt og pepper.
  4. Rødkål

    1. Finsnitt kålen og ha alle ingrediensene i en kjele.
    2. Kok opp og la det småkoke i ca 45 min.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny