
1. Hva er Low Waste matlaging?
Low-waste matlaging er ikke bare den siste trenden, men også et ansvar for kokkene. Det handler om å nærme seg maten i sin helhet, og bruke det som vanligvis anses som avfall som en ingrediens til deilige oppskrifter. Gjør deg klar til å lære innovative matlagingsteknikker for å gjenbruke matavfall og lage en fremtidsrettet meny.

2. Fermenterte grønnsaker
Etter å ha laget denne oppskriften, vil du aldri se på grønnsaksavfall på samme måte igjen. Lær hvordan du forvandler skall, blader og grønnsaksskrell til kimchi. Gjennom en enkel krukke-fermenteringsprosess får du et smakfullt tilbehør til alle low-waste oppskriftene dine og mer.

3. Kimchi-Stekt Ris
Gjør deg klar for en moderne asiatisk-inspirert kimchi-stekt ris som er bærekraftig og velsmakende. I denne videoen vil kokken Weij vise deg hvordan du bruker null-avfall kimchi, risrester og gulrotskrell til å lage en utsøkt plantebasert hovedrett til menyen din.
4. Koji
Fermentering er selve hovedrollen i denne koji-oppskriften. Kokken Weij vil vise deg hvordan du lager denne fermenterte kornblandingen på kjøkkenet ditt, ved å bruke pasta, gammelt brød eller byggryn. Den hemmelige ingrediensen? Koji-sporer som vil virke over natten. Bruk koji til soyasaus, miso, sake og mer.

5. Miso
Gjør om koji til miso med denne enkle oppskriften. Tradisjonelt laget med soyabønner og ris, i denne videoen lærer du hvordan du lager miso av fermentert byggryn og gammel pasta. Denne low-waste-ingrediensen vil bli et must for dine umami-rike oppskrifter.

6. Fiskesaus
Hva er den beste måten å bruke fiskerester på? Lag fiskesaus så klart! Denne oppskriften bruker bakteriene og enzymene som naturlig finnes i fiskens tarmer til å lage en umami-rik kryddersaus til dine asiatiske oppskrifter, pastaer og marinader.

7. Alkoholrest-eddik
Visste du at du kan lage eddik av alt som inneholder alkohol eller sukker? I denne videoen vil kokken Weij illustrere alkoholholdig fermentering, en teknikk som bruker rester av vin og øl, og levende eddikbakterier for å lage denne sure kryddereddiken.

8. Juicerest-eddik
Har du noe juice til overs? Gjør om sukkerinnholdet til eddik med fermentering. Du trenger helt enkelt å tilsette litt gjær og ikke-pasteurisert eddik for å oppnå denne syrlige kryddereddiken. Den vil bli en ingrediens med null avfall for sauser, krydder og salte oppskrifter.

9. Smaksforsterker
Lurer du på hvordan du kan redusere avfallet? Da er denne oppskriften for deg. Med utgangspunkt i grønnsaksrester, vil du lære hvordan du lager en smaksforsterker-saus med en enkel krukkefermenteringsteknikk. Det vil bli en nøkkelingrediens for fremtidige krydder og marinader!