Menu

02:30

1. Hva er Low Waste matlaging?

Low-waste matlaging er ikke bare den siste trenden, men også et ansvar for kokkene. Det handler om å nærme seg maten i sin helhet, og bruke det som vanligvis anses som avfall som en ingrediens til deilige oppskrifter. Gjør deg klar til å lære innovative matlagingsteknikker for å gjenbruke matavfall og lage en fremtidsrettet meny.

05:12

2. Fermenterte grønnsaker

Etter å ha laget denne oppskriften, vil du aldri se på grønnsaksavfall på samme måte igjen. Lær hvordan du forvandler skall, blader og grønnsaksskrell til kimchi. Gjennom en enkel krukke-fermenteringsprosess får du et smakfullt tilbehør til alle low-waste oppskriftene dine og mer.

04:01

3. Kimchi-Stekt Ris

Gjør deg klar for en moderne asiatisk-inspirert kimchi-stekt ris som er bærekraftig og velsmakende. I denne videoen vil kokken Weij vise deg hvordan du bruker null-avfall kimchi, risrester og gulrotskrell til å lage en utsøkt plantebasert hovedrett til menyen din.

03:13

4. Koji

Fermentering er selve hovedrollen i denne koji-oppskriften. Kokken Weij vil vise deg hvordan du lager denne fermenterte kornblandingen på kjøkkenet ditt, ved å bruke pasta, gammelt brød eller byggryn. Den hemmelige ingrediensen? Koji-sporer som vil virke over natten. Bruk koji til soyasaus, miso, sake og mer.

02:38

5. Miso

Gjør om koji til miso med denne enkle oppskriften. Tradisjonelt laget med soyabønner og ris, i denne videoen lærer du hvordan du lager miso av fermentert byggryn og gammel pasta. Denne low-waste-ingrediensen vil bli et must for dine umami-rike oppskrifter.

03:29

6. Fiskesaus

Hva er den beste måten å bruke fiskerester på? Lag fiskesaus så klart! Denne oppskriften bruker bakteriene og enzymene som naturlig finnes i fiskens tarmer til å lage en umami-rik kryddersaus til dine asiatiske oppskrifter, pastaer og marinader.

02:17

7. Alkoholrest-eddik

Visste du at du kan lage eddik av alt som inneholder alkohol eller sukker? I denne videoen vil kokken Weij illustrere alkoholholdig fermentering, en teknikk som bruker rester av vin og øl, og levende eddikbakterier for å lage denne sure kryddereddiken.

01:51

8. Juicerest-eddik

Har du noe juice til overs? Gjør om sukkerinnholdet til eddik med fermentering. Du trenger helt enkelt å tilsette litt gjær og ikke-pasteurisert eddik for å oppnå denne syrlige kryddereddiken. Den vil bli en ingrediens med null avfall for sauser, krydder og salte oppskrifter.

02:30

9. Smaksforsterker

Lurer du på hvordan du kan redusere avfallet? Da er denne oppskriften for deg. Med utgangspunkt i grønnsaksrester, vil du lære hvordan du lager en smaksforsterker-saus med en enkel krukkefermenteringsteknikk. Det vil bli en nøkkelingrediens for fremtidige krydder og marinader!

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny