Menu

Ingredienser

+

Apfelstrudel:


En noe forenklet variant av apfelstrudel, der butterdeigen er ferdig. Stammer fra Østerrike, men er et klassisk innslag i forbindelse med oktoberfestene. 

...

Fremgangsmåte

  1. Apfelstrudel:

    1. Sett stekeovnen på 200°C og rist mandlene i to minutter. La dem avkjøle før de kuttes grovt i en kjøkkenmaskin.
    2. Stek eplene i flytende margarin ved middels varme i et par minutter, til litt av væsken er fordampet.
    3. Tilsett sukker, mandler, kanel og rosiner, og stek ytterligere noen minutter. La blandingen avkjøle.
    4. Rull ut deigen og kjevle den litt tynnere.Legg halvparten av fyllet på langs midt på deigen.
    5. Ta den ene enden og strekk deigen over fyllet, slik at den ligger stramt. Pensle med egg på den øvre langsiden og trykk til hele veien.
    6. Skjær vekk overskytende deig. Pensle pakken med egg og stek den ved 200 grader i ca. 20 minutter.
    7. Strø med melis, del den i porsjonsstykker og server med pisket fløte.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny