Menu

Ingredienser

+

Blomkål:

Pudding:


Blomkål er en fantastisk råvare som passer i mange ulike sammenhenger. Her har vi valgt å steke den og kombinere den med to andre smaksvinnere, nemlig salvie og parmesan. Resultatet? En smaksrik vegetarisk varmrett som kommer til å glede gjestene dine. Server gratengen med en enkel råkostsalat.

...

Fremgangsmåte

  1. Blomkål:

    1. Del blomkålen i buketter, og skjær stammen og grønne blader i mindre biter.
    2. Bland med 50 g margarin i en GN-form og stek på 175 grader i ca. 15 minutter til blomkålen er mør og har fått farge.
  2. Pudding:

    1. Sauter løken i resterende matfett til den mykner. Tilsett maisstivelse mens du rører. Tilsett fløte og vannet gradvis under omrøring, og la det syde til du får en tykk og kremete saus.
    2. Smaksett med parmesan (eller annen valgfri ost), salvie, Umami, grønnsaksbuljong, salt og pepper. Avkjøles, visp sammen eggene og rør de inn i sausen. Toppes med solsikkefrø.
    3. Smør en GN-form og bak gratengen i ovnen på 160 grader til den stivner (ca. 40 minutter).
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny