Menu

Ingredienser

+

Krydrete marengs

  • Eggehvite 8.0 stk
  • Sukker 4.0 dl
  • Sitron, presset 1.0 ts
  • Eddik til rengjøring
  • Chiliflakes
  • Pepper, svart grovmalt

Sitronkrem

  • Sitron, presset 100.0 g
  • Sitronskall, revet 10.0 g
  • Egg 4.0 stk
  • Sukker 100.0 g
  • Smør 130.0 g
  • Gelatin, platerbløtlagde 2.0 stk

Bringebærsaus

  • Bringebær frosne 5.0 dl
  • Melis 2.0 dl

Ved servering

  • Til Serveringen: Ferske Bringebær Og Lett Pisket Rama Piske

En uimotståelig klassiker som vi har gjort enda litt bedre med hjelp av sitronkrem, bringebær og en spennende krydderrik marengs. Forsyn deg!

...

Fremgangsmåte

  1. Krydrete marengs

    • Rengjør en bolle med eddik.
    • Pisk eggehviter, sitron og 3 ss av sukkeret til et skum.
    • Tilsett resten av sukkeret og pisk til en hard marengs.
    • Fordel marengsen med en spiseskje på en bakematte i silikon eller bakepapir. Dryss over med pepper og chili.
    • Tørk i ovnen på 70℃ over natten, ca. 6-8 timer. Oppbevares tørt. 
  2. Sitronkrem

    • Kok opp sukker, smør, sitronsaft og sitronskall. Rør deretter inn eggene og de bløtlagde gelatinbladene. Gi et oppkok og sil blandingen. 
    • Avkjøl kremen. 
  3. Bringebærsaus

    • Kok sammen bringebær og melis i ca. 10 minutter. Sil og avkjøl.
  4. Ved servering

    • Legg sitronkremen i en dyp skål. Topp med ferske bringebær og bringebærsaus, samt lettpisket piske. Avslutt med å knekke over litt marengsbiter. 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny