Menu

Ingredienser

+

Till mandelmassen

  • Melk 100.0 ml
  • Mandel 200.0 g
  • Sukker 85.0 g
  • Kanel, malt 2.0 g

Til hvetedeigen

Servering


Her er en oppskrift på en saftig fastelavnsbolle fylt med kremete mandelmasse og luftig krem. Nybakte boller slår det meste og er en klassiker!  

...

Fremgangsmåte

  1. Till mandelmassen

    • Bløtlegg mandler i melk i minst 8 timer.
    • Miks mandler, melk og sukker til en jevn masse, smak til med kanel.
  2. Til hvetedeigen

    • Løs opp gjæren i melken og tilsett sukker, HELLMANN`S Majones og nykvernet kardemomme.
    • Tilsett mel gradvis under omrøring, arbeid deigen med en deigkrok i 20 minutter.
    • Del deigen i 28 like store deler (ca. 30 g hver) og rull til boller.
    • Dekk til bollene med ett håndkle og la heve på et stekebrett i 1,5 timer, bak i ovn på 200 grader i 6 minutter, la det avkjøles under et håndkle.
  3. Servering

    • Skjær lokkene av bollene og grav ut litt av bollen som hakkes og blandes med mandelmassen, fyll hullet bollene med blandingen.
    • Pisk Rama Piske 31% tykk og smak til med vaniljesukker og halvparten av melis, sprits kremen på bollene og topp med lokket.

    • Sikt melis over bollene.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny