Menu

Ingredienser

+

Kakebunn

  • Smør 250.0 g
  • Sukker 160.0 g
  • Eggeplomme 4.0 stk
  • Hvetemel 240.0 g
  • Bakepulver 20.0 g
  • Melk 2.5 dl

Marengs

  • Eggehvite 4.0 stk
  • Sukker 160.0 g
  • Vaniljesukker 10.0 g
  • Mandler, ristede 20.0 g

Mousse

Jordbær

  • Jordbær 400.0 g

Britakak er en deilig klassiker. Sprø marengs og myk bunn kombinert med fyldig CARTE D'OR mousse og bær er en uimotståelig godbit

...

Fremgangsmåte

  1. Kakebunn

    Bland romtemperert smør og sukker til det blir lyst og luftig. Tilsett eggeplommene en etter en mens du pisker. Bland inn de tørre ingrediensene vekselvis med melken. Fordel blandingen på en stekeplate dekket med bakepapir. Forstek ved 180℃ i ca. 10-12 minutter. La dem avkjøles.
  2. Marengs

    Pisk eggehvitene til et skum. Tilsett sukkeret gradvis i små mengder. Pisk eggehvitene til de blir stive og blanke. Fordel marengsen jevnt over det ferdigstekte sukkerbrødet. Dryss mandelflak på toppen. Stek ved 180℃ i 15 minutter. La dem avkjøles.
  3. Mousse

    Hell kald melk eller vann i en bolle og tilsett pulveret. Pisk på laveste hastighet til pulveret er jevnt blandet med væsken. Pisk kraftig i ca. 10 minutter til moussen blir luftig. Hell i sprøytepose.
  4. Jordbær

    Skjær jordbær i biter

    Skjær bunnen i to like deler. Fjern halvparten av sukkerbrødet fra bakepapiret med en slikkepott og legg forsiktig over på et serveringsfat. Fordel fyllet på bunnen. Legg den andre halvdelen av sukkerbrødet på toppen.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny