Menu

Ingredienser

+

Falafel

Tzatziki


Det er usikkert hvor i Midtøsten den opprinnelige falafelen kommer fra. Noen mener de kristne i Egypt spiste friterte boller av moste bønner i tiden opp til påske, som erstatning for kjøtt. Ordet «falafel» kommer fra det arabiske «falfil», som betyr pepper.

...

Fremgangsmåte

  1. Falafel

    1. Legg kikertene i bløt i vann i 12 timer. Hell bløtevannet av kikertene, skyll dem i kaldt vann og hell dem i kjøkkenmaskin. Ha hvitløkspasta og grovhakket løk i bollen sammen med bladpersille og sitronsaft. Kjør til en grov farse.
    2. Tilsett spisskummen, koriander, salt, røkt chilipuré, bakepulver og Umami. Vend det hele sammen og sett kjølig i 30 minutter.
    3. Varm frityroljen og form kikertfarsen til falafelboller.
    4. Stek dem gylne på begge sider og legg dem på fettsugende papir.
    5. Tips! Dersom kikertfarsen er for fuktig, kan du tilsette en anelse hvetemel.
  2. Tzatziki

    1. Bland alle ingrediensene og smak til med salt, sukker, sitronsaft og hvitløkspasta.
    2. Server falafel med tzatziki. Dryss gjerne litt grovt salt over.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny