Menu

Ingredienser

+

Grillet sellerirot

  • Sellerirot, grundig vasket 2.0 kg

Eplekrem

  • Eple(r), Granny Smith 10.0 st
  • Sukker 30.0 g
  • Saften Fra En Sitron

Nøttevinaigrette


Det er ikke bare kjøtt som kan grilles. Sellerirot passer veldig bra å grille hel, for å så kuttes opp å serveres med en eplekrem og nøttevinaigrette

...

Fremgangsmåte

  1. Grillet sellerirot

    • Grill selleriroten over glørne, inntil den er helt mør.
    • Samtidig lages eplekremen. 
  2. Eplekrem

    • Grill eplene med indirekte varme fra glørne, til de er helt møre.
    • Fjern skallet av de grillede eplene og fjern kjernehuset.
    • Hell eplene i en minihakker. Bland inn sukker og sitronsaft.
  3. Nøttevinaigrette

    • Rist nøttene.
    • Kvern nøttene og bland dem med vinaigrette.
  4. Når du serverer

    • Del selleriroten i passende stykker. Smak til stykkene med salt og eplevinaigrette. Grill stykkene raskt. Avslutt retten med eplekremen og vinaigretten. 
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny