Menu

Ingredienser

+

Mandelmørdeig

Vaniljekrem

Til garnering

  • Jordbær 1.0 l
  • Gjøksyre 20.0 g
  • Roseblader 20.0 g

Jordbærterte med myk vaniljekrem laget fra bunnen. Jordbærene i oppskriften kan lett erstattes av andre frukter avhengig av sesong.

...

Fremgangsmåte

  1. Mandelmørdeig

    1. Skjær margarinen i terninger og bland med de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
    2. Når det begynner å ligne sand tilsettes egg til deigen så vidt samler seg.
    3. Legg den i kjøleskapet og kjevle den deretter ut, 3 mm tykk.
    4. Kle den firkantede terteformen med deigen.
    5. Stek bunnen gyllenbrun i ca. 10 min. på 175 °C. Avkjøl.
    1. Vaniljekrem

      1. Kok opp melk sammen med 100 g Rama Piske 30% og vaniljestang.
      2. Pisk sammen eggeplomme, sukker og Maizena.
      3. Hell den varme melkeblandingen over eggeblandingen samtidig som du pisker.
      4. Hell deretter blandingen tilbake i kjelen og kok opp.
      5. Ta av varmen og avkjøl til 65 °C.
      6. Pisk inn smørterningene.
      7. Sil kremen og avkjøl.
      8. Når kremen er kald vendes lettpisket Rama Piske 30% inn. Fyll kremen i sprøytepose.
      9. Sprøyt deretter lange strenger/snorer av kremen i terteskallet.
    2. Til garnering

      1. Del jordbærene i fire og legg dem omvendt oppå konditorkremen.
      2. Garner med gjøksyre og roseblader, samt noen topper av vaniljekremen.
    Produkter
    Oppskrifter
    Favoritter
    Meny