Menu

Ingredienser

+

Curry:

Syltede grønnsaker:

  • Eddiksprit 1.5 dl
  • Sukker 270.0 g
  • Vann 4.5 dl
  • Sennepsfrø 5.0 g
  • Nellikspiker 3.0 stk
  • Svart pepper, hel 10.0 stk
  • Rødløk, skivet 150.0 g
  • Agurk i skiver 150.0 g
  • Blomkål 150.0 g

Gulrøtter, poteter og linser er hovedingrediensene i denne indiske curryen. Vi serverer den med nordiske, søtsursyltede grønnsaker, nanbrød og mathavre.

 

...

Fremgangsmåte

  1. Curry:

    1. Sauter løken myk i flytende margarin og tilsett Tikka Masala Paste, hvitløkspuré,spisskummen, koriander og kardemomme, og fres videre i noen minutter.
    2. Tilsett linser, vann, Tomatino, salt og laurbærblad, kok opp og la det hele småkoke under lokk i 10 minutter.
    3. Tilsett gulrøtter og poteter og kok videre til linsene er lett møre, ca. 15 minutter.
    4. Vend inn kokte, skylte kikerter, kok opp så curryen er varm og juster eventuelt smaken med salt.
    5. Denne gryten har godt av å bli laget dagen før. Tilsett 1 dl vann og kokosmelk ved oppvarmingen.
  2. Syltede grønnsaker:

    1. Kok opp eddik med vann, sukker og krydder, og avkjøl.
    2. Del blomkålen i buketter. Skrell agurk og rødløk og skjær i skiver.
    3. Slå den avkjølte laken over grønnsakene, dekk med lokk og still på kjøl over natten.
  3. Til servering:

    1. Server retten med syltede grønnsaker, fersk mynte og/eller koriander, nanbrød og kokt mathavre.
    2. Curry og tilbehør er også godt å fylle i tynnbrød eller pitabrød.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny