Menu

Ingredienser

+

Pizza


«Mankeesh», eller «Manakeesh» som den også kalles, kommer fra Libanon, men har faktisk sitt opphav i det man kaller for «Levanten», som er en generell beskrivelse av alle landene som ligger øst for Italia.
Den arabiske «pizzaen» oppsto da kvinnene for mange år siden gikk til de store fellesovnene på markedene tidlig på morgenen for å bake dagens brød. De stekte samtidig et lite flatbrød med forskjellig typer fyll, og dette brødet ble gjerne spist til frokost. I dag finner du Manakeesh mange steder på markeder og på gaten i Libanon, enten servert som pizza eller rullet sammen som et matbrød.

...

Fremgangsmåte

  1. Pizza

    1. Kjevle pizzadeigen tynt ut til store bunner (300 g pizzadeig per pizza).
    2. Bland egg, halvparten av den ferske hvite geitosten, chili, potetmos og Knorr Grønnsaksbuljong, og smør blandingen på pizzabunnen. Stek i ovnen til den er gyllen og gjennomstekt.
    3. Legg så på tomat, oliven, saltsyltet sitron (se egen oppskrift) og rosmarin, og stek videre i 2-3 minutter ved høy temperatur. Serveres med det samme!
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny