Menu

Ingredienser

+

Suppe:

Til servering:

  • Koriander, fersk, hakket 10.0 g
  • Granateplekjerner, frosne 50.0 g

Søtpoteten har en rik historie med en interessant opprinnelse, ettersom den er en av de eldste grønnsakene som er kjent for menneskeheten. Søtpotetens historie i Peru kan dateres tilbake til 750 f.Kr. Etter den første reisen til den nye verden i 1492 tok Christopher Columbus søtpoteten med tilbake til Europa. Søtpotet og potet er vanlige ingredienser i det søramerikanske kjøkkenet. Denne søtpotetsuppen er smaksatt med søt, fruktig ancho-chili og frisk lime. Serveres gjerne sammen med koriander og Knorr Fraiche.

...

Fremgangsmåte

  1. Suppe:

    1. Sauter løk og hvitløkpuré i margarin ved moderat varme i 5 minutter.
    2. Tilsett søtpotet, ancho-chili og cayennepepper, og fres under omrøring i ytterligere et par minutter.
    3. Ha i vann, kyllingfond og laurbærblader, og småkok under lokk til søtpotetene er møre.
    4. Ta ut laurbærbladene og kjør suppen jevn i en kjøkkenmaskin eller med stavmikser. Smak til med lime og salt.
  2. Til servering:

    1. Server suppen med granateplekjerner, fraiche og koriander.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny