- Bruk hele råvaren
Fra rot til blader! Prøv å bruke så mye av råvaren som mulig: potetskall kan friteres, urtestilker kan blendes til pesto eller urteoljer. Grønnsaksrester kan stekes og blandes til en herlig veganfond eller tørkes til smaksrikt pulver.
- Bruk bønner, linser og erter
Billig og trendy protein. Kjøp tørket vare og bløtlegg og kok selv. Er billigere og gir bedre smak enn ferdigkokte. Brukes for å fylle ut supper, farser eller gratenger. For en glutenfri bechamelsaus: blend hvite bønner med plantebasert fløte, salt, pepper og muskatnøtt.
- Bruk rotgrønnsaker og kål
Veldig budsjettsmarte råvarer siden de både kan dyrkes lokalt i Norden og er tilgjengelig hele året. Helstekte rotgrønnsaker og confitert kål gir fantastisk smak. Å bruke tradisjonelle kjøtt-teknikker på rotgrønnsaker er en fantastisk måte å få en billig råvare til å føles eksklusiv.