Menu

Råvarer i sesong er ikke bare bærekraftig og budsjettsmart, men smaker også ekstra godt! Her er vår guide til sesongvekster og varer som det går bra å lagre året rundt. Du får også tips på smaksvenner, passende teknikker og food hacks. Ikke glem å konservere råvarer når sesongen begynner å nærme seg slutten. Godt måltid!  

DECEMBER

 

Gulrot

Den ydmyke gulroten burde nesten være obligatorisk på hvert kjøkken. Den kan gjøres søt og mosete i desserter og kaker, frisk og god rårevet eller strimlet i salater, samt aromatisk herlig som stekt eller grillet. Gulrøtter kan bære tyngre krydder og smaker: ovnsstekt gulrot med paprika, salt og malt koriander er en klassiker i Nord-Amerikas BBQ-belte, og hvis du smaksetter gulrot likt som kjøtt eller fisk vil du få mye igjen for innsatsen. For en fantastisk god plantebasert gulrots«pølse» - stek hele gulrøtter og vend de raskt i brunet smør før servering i pølsebrød. Garner med ferske urter og skudd og eventuelt litt tahinidressing. Gulrot kommer i tillegg i en rekke ulike farger noe som enkelt gir wow-effekt ved servering.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny