Menu

Ingredienser

+

Oksemørbrad

  • Oksekjøtt, filet 2000.0 g

Rødbete

  • Rødbeter 1800.0 g

Saus


Knorr Professional Fond Okse i følge med det danske Kokkelandslaget. Braisert oksemørbrad med potetmos og rødbeter gir en smakfull harmoni av syre, sødme og salt.

...

Fremgangsmåte

  1. Oksemørbrad

    1. Mørbraden skjæres i biffer på ca. 200 g og brunes i pannen. Settes så i forvarmet stekeovn ved 180 grader i 8 minutter. La kjøttet trekker i 5 min. før det skjæres opp.
  2. Rødbete

    1. Halvparten av rødbetene kokes møre i en passende kjele med vann og salt.
    2. Fjern skinnet, og betene skjæres i 2 mm tykke skiver.
    3. Legg skivene i takstenslag to ganger før de stikkes ut i kjøttets bredde.
    4. Ved servering varmes de utstukne rødbetene i en plastbeholder med en anelse vann i ovnen ved 80 grader.
    5. Resten av rødbetene skrelles og skjæres tynt på en mandolin før de legges i vann.
  3. Saus

    1. Skjær løken i biter og sauter i margarin til den er gyllen.
    2. Tilsett honning og la alt karamellisere. Epleeddiken helles i og reduseres ned til nesten ingenting.
    3. Fondene tilsettes og reduseres til kun halvparten er igjen.
    4. Smak til med litt smør, sitronsaft og salt.
    5. Ved servering finhakkes litt løk, hvitløk og gressløk som vendes inn i sausen
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny