Skorsonnerot og ramsløk er to veldig gode råvarer som man kommer lang med. I alle fall hvis man spør Daniel Müllern som har laget de to første oppskriftene under her.Her finner du i alle fall sprøhet, kremethet, sødme og mye smak på en liten overflate.
Skorsonnerot og persillerot er også to av våre 22 utvalgte nordiske Future50Foods-råvarer, og nedover på siden finner du flere grønne småretter med disse råvarene.
Grillet skorsonnerot med koriander og ingefærdipp
10 porsjoner
- 500 g skorsonnerot
- 2 ss korianderfrø
- 100 g sukker
- 1 dl eddik 12%
- 30 g korianderblader
- 4 ss Hellmann's Vegan (majonesalternativ)
- 2 ss Hellmann's Sandwich Delight Naturell
- 1 ss Knorr Ingefær Puré
- 1 ts Knorr Hvitløk Krydderpasta
Grillet skorsonnerot:
Skrell og kok skorsonneroten i saltet vann. Når den er passe myk, legg den i isbad. Tørk den med papir og grill den hardt på en kulegrill. Skjær i passe store biter ca. 3 cm.
Syltet korianderfrø
Kok korianderfrøene i saltet vann i ca. 5 minutter. Avkjøles i vannet. Kok en syltelake av 1 dl vann, eddik og sukker. Sil av korianderfrøene og legg i laken. Minst 4 timer.
Ingefærdipp:
Bland Vegan, Sandwich Delight, ingefær- og hvitløkpuré.
Ved servering:
Legg noen syltede korianderfrø på skorsonneroten. Garner med ferske korianderblader. Server med ingefærdipp.
Sprøtt rispapir med sopp og ramsløk
10 p
Ingredienser:
- 2 stk rispapir
- 80 g enoki sopp
- 50 g ramsløkblader
- 10 g tørket steinsopp
- 4 g salt
- 1 dl Hellmann's Vegan (majonesalternativ)
- 1 ms Knorr Professional Wild Mushroom Earth
- 2 ts japansk soya
- 1 ts misopaste
- Frityrolje til fritering
Fritert rispapir:
Bland eller knus den tørkede soppen med salt til pulver. Varm oljen til 190 grader og friter rispapiret, ett om gangen ca. 10 sekunder. Dryss over sopp-pulveret. Oppbevares tørt.
Soppmajones:
Bland Vegan med Wild Mushroom Earth, soya og miso. Sett i kjøleskapet.
Sotet ramsløk:
Sot ramsløkbladene raskt i tørr og varm stekepanne. Eller brenn de med gassbrenner.
Til servering:
Knekk det sprø rispapiret i 10 biter. Hell på litt soppmajones og legg på litt rå sopp og sotet ramsløk.