Menu

 

Om trenden

Selv om grønne proteiner har sine utfordringer når det kommer til smaksetting, åpner det også opp for nye tilberedningsmetoder og pairingalternativer, i tillegg til rimeligere ingredienser. Her er ingenting forbudt, så bruk kreativiteten for å tilføre konsistens og smak til bønner, linser, grønnsaker og så videre, og sett flere grønne helter på menyen.

"Uansett rett er det viktig å hele tiden holde en næringsmessig balanse mellom fett og vitaminer. Jeg prøver alltid å legge til noe som er rikt på B12 i de grønne rettene mine.”

"Uansett rett er det viktig å hele tiden holde en næringsmessig balanse mellom fett og vitaminer. Jeg prøver alltid å legge til noe som er rikt på B12 i de grønne rettene mine.”

Magnus Rydberg

Kokk,Unilever Food Solutions

Plant Powered Protein oppskrift 

Korean Poke Bowl

Denne koreanske tolkningen av klassisk hawaiisk husmannskost er en sunn fargeeksplosjon som setter grønnsakene i første rekke. Den kan varieres i det uendelige og lar deg bruke det du har i huset, blandet med grønne proteiner etter sesong. Oppskriften kan virke lang, men store deler kan forberedes på forhånd for optimal smak og superfresh service!

Low-Waste Menus

Utnytt kreativiteten din maksimalt

 

Om trenden

En effektiv strategi for å oppnå dette er mindre menyer. En nøye sammensatt meny gjør det enklere for deg å administrere lageret og minimere ferskvarene. Det gir deg også større frihet til å utforske kreativiteten din, og gjør at gjestene dine fremdeles føler at de har mye å velge mellom til lavere pris, sammenlignet med en meny med bare hovedretter.

"Å foredle råvarer i sesong med for eksempel fermentering, sylting, salting eller tørking er også bærekraftig og en måte å forlenge årstidene på. Det er viktig å tenke på porsjonsstørrelsen for å redusere matsvinn, også for en bærekraftig kjøkkenøkonomi. Tenke gjennom hvor mange retter man har på menyen, og alltid ha rom for fleksibilitet når menyen planlegges."

"Å foredle råvarer i sesong med for eksempel fermentering, sylting, salting eller tørking er også bærekraftig og en måte å forlenge årstidene på. Det er viktig å tenke på porsjonsstørrelsen for å redusere matsvinn, også for en bærekraftig kjøkkenøkonomi. Tenke gjennom hvor mange retter man har på menyen, og alltid ha rom for fleksibilitet når menyen planlegges."

Martina Danielsen

Kokk, Unilever Food Solutions

Low-Waste Menus opskrift

Bakt spisskål med sitron og frø

Ikke nok med at kål er en av de mest trendy grønnsakene du kan servere, den tåler også å lagres, er utrolig allsidig i kjøkkenet og perfekt å tilberede i ovnen. Hvis du ikke har tilgang til spisskål, er hodekål en utmerket erstatning. Den knasende frøblandingen fungerer fint som topping på omtrent hva som helst. Her gir den ekstra crunch og konsistens til den myke, søte kålen.

Håll det lokalt

Bruk storytelling

 

Om trenden

Å kjenne matens opprinnelse og historien bak den gir også en bedre opplevelse og viser at du er oppmerksom på detaljer og bryr deg om nærområdet. Det krever litt kreativitet fra din side med tanke på innsalg, men gir deg bedre muligheter til å sette ditt eget unike preg på menyen og få den til å skille seg ut.

“Lokale råvarer er en god måte å gjenoppdage tradisjonelle grønnsaker på, som ikke brukes så ofte i dag. Det er mange restauranter som beveger seg i denne retningen, og jeg vil ikke kalle det en trend, det er heller noe som har kommet for å bli. Den eneste utfordringen kan være at det er relativt dyrt, men hvis man planlegger menyen rundt dette, kan det være en skikkelig “game changer” både på kjøkkenet og tallerkenen.”

“Lokale råvarer er en god måte å gjenoppdage tradisjonelle grønnsaker på, som ikke brukes så ofte i dag. Det er mange restauranter som beveger seg i denne retningen, og jeg vil ikke kalle det en trend, det er heller noe som har kommet for å bli. Den eneste utfordringen kan være at det er relativt dyrt, men hvis man planlegger menyen rundt dette, kan det være en skikkelig “game changer” både på kjøkkenet og tallerkenen.”

Magnus Rydberg

Kokk, Unilever Food Solutions

Local Abundance opskrift

Østers med syltet jalapeñogranité 

Granité, som best kan sammenlignes med en grovere sorbet, er en tradisjonell italiensk rett og ypperlig for å gi gjestene dine litt teater ved bordet. Her med deilige hotte innslag fra jalapeño, som et perfekt supplement til de milde, myke og salte østersene. Helst lokale, hvis du har mulighet til det!

Ai Photo

AI i kjøkkenet: sparringpartner og inspirasjonskilde

Å bruke kunstig intelligens (AI) på kjøkkenet kan høres ut som science fiction. Men teknologien kan faktisk tas i praktisk bruk umiddelbart, selv om du fremdeles er ukjent med den. Vi har laget en liste over noen av de raskeste tipsene og triksene slik at du kan komme i gang med AI nå med det samme.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny