Menu

Ingredienser

+

Fiskepanne

  • Hvit fiskefilet (f.eks. sik, gjørs eller piggvar) 13.0 kg
  • Poteter, skrelt 700.0 g
  • gul løk, hakket 200.0 g

Hvit saus


Det rustikke, ålandske kjøkkenet er kjent for sin enkelhet, der det bare jobbes med noen få utvalgte råvarer. Nærheten til havet gjør fisken til et kjennetegn i det ålandske kjøkkenet. Her er en typisk ålandsk fiskepanne med hvit fiskefilet.

...

Fremgangsmåte

  1. Fiskepanne

    1. Skjær fisken i grytebiter. Kok potetene og avkjøl. Del opp i mindre biter.
  2. Hvit saus

    1. Bland sammen vann, Piske og fiskefond. Kok opp. Visp inn Maizena blandet med litt av det kalde vannet og visp videre. Kok i 4 min.
    2. Tilsett salt, pepper, eddik, eple og pepperrot. Smak til og juster eventuelt krydringen.
    3. Tilsett fisken og la den trekke til den er ferdig. Tilsett potetene og la alt bli gjennomvarmt.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny