Menu

Ingredienser

+

Entrecote

  • Entrecôte 2.0 kg
  • Rapsolje 1.0 dl
  • Smør 50.0 g
  • Timian, fersk 10.0 g
  • Salt Og Pepper

Glasert delikatesseløk

Sherrysaus


En oppskrift fra Jon Erlend Matre, medlem av kokkelandslaget junior

...

Fremgangsmåte

  1. Entrecote

    Salt og pepre kjøttet godt 
    Varm en stekepanne, gjerne jernpanne, til den blir rykende varm 
    Ha olje i og stek entrecoten hardt og godt på alle sider 
    På slutten så har du i litt smør og timian og øser over
    Stek kjøttet videre i ovnen på 180 grader, til kjernetemperatur på 55 grader 
    Hvil kjøttet i mint 5 minutter, gjerne lenger   
  2. Glasert delikatesseløk

    Skrell og del løken i toVarm en stekepanne til den blir rykende og ha oljen i, legg løken i pannen med snittflaten nedStek til løken blir litt svartHa på sukker og eddik, la koke innHa på Demi Glace, vann og salt og kok under lokk i 5 minutter
  3. Sherrysaus

    Finkutt sjalottløk og hvitløkFres gyllent i litt olje og ha i eddiken, la koke til eddiken nesten er helt borteTilsett hvitvin og timian, reduser til 1/3Ha i Knorr Kalvefond og reduser til det tynkner littSil sausen og smak til med rå sherryeddik, salt og sitron
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny