Menu

Ingredienser

+

Pastramilaks

  • Laks backloin 600.0 g
  • Salt 30.0 g
  • Sukker 10.0 g
  • 50 G Pastramikrydder, Se Under
  • Pastramikrydder
  • Paprika krydda 2.0 dl
  • Svartpeppar malen grovtmalt 2.0 ss
  • Rosèpepper grovtmalt 2.0 ss
  • Grønnpepper grovmalt tørket 2.0 ss
  • Fennikelfrø malt 1.0 ss
  • Dillfrø malt 1.0 ss
  • Cayennepepper 2.0 ts

Syltede grønnsaker

  • Fennikel 1.0 stk
  • Gulrot skrellede 2.0 stk
  • Rødløk skrellede
  • Gulbeterskrellede 2.0 stk
  • Dill, frisk plukket 30.0 g
  • Eddik 1.0 dl
  • Vann 1.0 dl
  • Sukker 90.0 g
  • Salt 5.0 g

Yoghurtsaus

  • Yoghurt, tyrkisk 5.0 ss
  • Lime presset 2.0 ts
  • Skall Fra ½ Lime, Fint Revet

Veldig god laks med pastramikrydder som kontrasteres fint mot de syltede grønnsakenes syre. 

...

Fremgangsmåte

  1. Pastramilaks

    • Gni laksen inn med salt og sukker. Sett i kjøleskapet ca. 6 timer.
    • Tørk av med papir og gni inn de blandede pastramikrydderne.
    • Sot laksen raskt i tørr varm panne. Bak i ovn 100 ºC til ca. 35 grader i kjernen. Avkjøl.
  2. Syltede grønnsaker

    • Høvle grønnsakene tynt med mandolin ca. 2 mm. Legg de i kaldt vann i kjøleskapet.
    • Kok opp vann, eddik, salt og sukker. La den avkjøles. Hell av og tørk grønnsakene. 
    • Bland de med laken og avslutt med plukket dill. 
  3. Yoghurtsaus

    • Bland yoghurt med limesaft og skall. 
  4. Servering

    • Legg pastramilaksen på et fat sammen med de syltede grønnsakene og ringle over litt yoghurt.

     

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny