Menu

Ingredienser

+

Pinnekjøtt

Kålrotstappe


Pinnekjøtt – fåreribbe – lammeribbe, kjært barn har mange navn. Denne retten har sin opprinnelse på Vestlandet, men har bredd om seg utover i landet og har tatt plass som en av de mest spiste rettene til julemiddagen, eller som en middag i løpet av julehøytiden.

...

Fremgangsmåte

  1. Pinnekjøtt

    Pinnekjøttet vannes ut i 30 timer i romtemperatur, bytt gjerne vann en gang underveis. Ha pinnekjøttet i en passe stor kjele, og dekk med grønnsaksbuljong, lavsalt.  Kok opp og la småkoke/trekke i ca 3 timer, eller til kjøttet er mørt og slipper beina så vidt. Før servering, ta kjøttet ut av buljongen og legg det over i en langpanne og sett i ovnen med grillelement på, slik at pinnekjøttet får en crispy overflate. Klart til servering.
  2. Kålrotstappe

    Rens, skrell og del kålrot og gulrot i passe biter. Ha alt i en kasserolle og dekk med vann og tilsett en liten klype salt. Kok opp og la småkoke til de er møre. Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe tørre. Mos så grønnsakene og tilsett Rama margarin og litt sjy fra pinnekjøttet. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
    Tips:
    Om du ønsker, og har laget, så server også gjerne med surkål eller rødkål. Dette gir retten litt syre og gjør den litt friskere, da dette er en nokså «tung» rett med tanke på fett.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny