Menu

Ingredienser

+

Soppristotto


Har du pinnekjøtt til overs? Topp en deilig risotto med restematen fra julens fester.

...

Fremgangsmåte

  1. Soppristotto

    Legg valgfri tørket sopp i varmt vann i ca 30 minutter og la soppen bløtegges. Hell så av vannet og tørk soppen godt.
    Fres den finhakkede løken, grovhakkede soppen, hvitløkspasta og timian i olje i 2 minutter i en tykkbunnet kjele.
    Ha i risen, rør rundt og la frese i ytterligere 2 minutter.
    Ha i hvitvin og la koke til det meste av væska er kokt inn.
    Kok opp kraften i egen kjele, og spe risottoen med 1,5 dl kraft av gangen.
    La koke under omrøring til kraften nesten er kokt inn. Fortsett til all kraften er tilsatt. Dette tar 15-20 minutter.
    Mens risottoen koker, fres opp strimler med rester av pinnekjøtt på middels varme, og ha dette klart til å toppe risottoen med.
    Rens ut fruktkjøttet fra Granateplet og ha sammen med pinnekjøttet
    Ta kjelen av varmen og vend inn smør og parmesan. Smak til med salt, pepper og litt presset sitronsaft.
    Topp så med stekt strimlet pinnekjøtt, granateple og frisk timian
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny