Menu

Ingredienser

+

Sloppy Joe


Sloppy Joe (en «sjuskete Joe») har en lang og til tider uklar historie. Men felles for alle historiene er at retten oppsto under Den store depresjonen, som en metode for å få det hakkede oksekjøttet til å vare lenger i tøffe tider. Flere historiker plaserer opphavet til den lille kafeen i Sioux City, Iowa, der den ble kalt en «loosemeat»-sandwich. Ingen vet om det var den originale Joe, men den var garantert temmelig sjuskete.

...

Fremgangsmåte

  1. Sloppy Joe

    1. Varm margarin i en stekepanne eller gryte. Tilsett løk og stek til løken er myk.
    2. Tilsett hvitløkspuré og røkt chili og stek videre i 1-2 minutter.
    3. Tilsett hakket oksekjøtt og brun kjøttet til det er mørt. Hell av overskytende fett.
    4. Tilsett ketchup, sennep, eddik, vann, oksekraft, sukker, salt og pepper.
    5. Skru ned varmen og la det småkoke i 10-15 minutter. Serveres i hamburgerbrød.
  2. Alternativer

    1. Maid-Rite Sandwich (Iowa, USA): dropp ketchup, vann, eddik og sukker, og tilsett i stedet en flaske øl eller 3 dl Knorr Hønsekraft, og la kjøttet småkoke til mesteparten av væsken har fordampet (15-20 minutter). Serveres i hamburgerbrød med sennep, pickles og hakket løk.
    2. Stek også en hakket grønn paprika hvis du vil ha litt mer grønt i din joe.
    3. Tilsett Worcestershire sauce som ekstra krydder.
    4. Hakket kylling eller kalkun kan brukes i stedet for oksekjøtt.
Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny