1. Innledning
Vi spiser med øynene, så lær deg hvordan du kan spisse oppleggingsferdighetene med kokk Coetzee ved Urbanologi, Johannesburg. Forstå viktigheten av kunsten å legge opp maten vakkert og lag det perfekte lerretet for retten din. Lær teknikkene, verktøyene og trendene med tips og eksempel, samt sesongoppskrifter.
2. Ting å ta hensyn til når du legger opp
Kokk Coetzee deler med seg av sin kunnskap om alt fra det estetiske til det praktiske. Stil, identitet og sesongmessige ingredienser.
3. Søtpotetkomponenter
Kokk Coetzee snakker om komponentene som utgjør en god rett ved å bruke en søtpotet. Fra temperatur til konsistens – lær deg de estestiske elementene, samt oppskriften for søtpotettallerkenen til Urbanologi.
4. Servise
Forstå hvordan formen på serviset ditt påvirker tallerkenen, med gode tips om hvordan du bruker et rutenettsystem for å unngå dødplass og forbedrer den estetiske flyten.
5. Bra og dårlig
Ved å bruke en sesongsalat, demonstrerer kokk Coetzee hvordan du bør og ikke bør tilnærme deg det å legge opp med to forskjellige resultater. Gjenskap tallerkenen raskt med perfekte resultater ved å følge tips om farge, struktur og lag.
6. Søtpotet (sirkulær tallerken)
Bli veiledet gjennom oppleggsprosessen med en søtpotet, geitemelk- og rooibos-mousse, ved å bruke en sirkulær tallerken som lerret.
7. Blomkål (rektangulær tallerken)
Kokk Coetzee viser hvordan han legger opp en blomkålsalat med en rektangulær tallerken og monokromatiske farger. Eksperimenter med å visualisere retten før du legger den opp.