Menu

Her presenterer vi hver måned noen rader om råvarer som du med fordel kan bruke akkurat nå. Det kan enten være råvarer som bare er her en kort stund eller råvarer som trives på kjølige lagre og derfor er tilgjengelige hele året. Her er to ting som i alle fall vi syns passer ekstra bra i kalde februar.  

SEPTEMBER: 

 

Rødbete

Rødbeten er en allsidig følgesvenn på kjøkkenet: du kan sylte, rårive, riste, lage puré, fritere, ha den i bakeverk samt lage råsaft av den. Rødbete er vanlig i pytt i panne og sild i Norden, men er også veldig populær i retter som risotto sammen med valnøtter og geitost. Heston Blumenthal lager en versjon av risotto med rødbete, fennikel, pepperrot og spelt istedenfor ris. Hugh Fearnley-Whittingstall fra River Cottage lager en herlig tarte tatin med rødbete med vårløksvinaigrette og fersk persille blandet med litt smuldret fetaost. Rødbeten er både søt og jordete i smaken noe som gjør at den passer både salte, syrlige og aromatisk sterke smaker som pepperrot og ferske urter. Passende smakskamerater er blant annet rosmarin, timian, dill, fet fisk, geitost, svinekjøtt, kapers, lever, løk, storfekjøtt, pepperrot, kummen, poteter, spisskummen, egg, eple, valnøtter, ferskost, ruccola og ansjos.

Produkter
Oppskrifter
Favoritter
Meny