Fra vegetarisk shepherd´s pie til spagetti bolognese! Her har vi samlet noen av våre vegetariske og veganske favorittoppskrifter.
Nåtiden er grønn og fremtiden ser enda grønnere ut! I en tid hvor plantebasert protein og grønne retter har stor etterspørsel, har både matkulturen og matvanene våre endret seg etter det. Og heldig er vel det siden plantebasert mat ikke bare er et klokt valg for helsen, klimaet og kjøkkenbudsjettet, men det er også veldig godt. Her er noen av våre mest populære oppskrifter. Godt måltid!
Lakto-ovo-vegetariske kjøttboller med gulrot, sjampinjong, sellerirot og vellagret ost gir en fin nordisk smak for gjestene som spiser grønt.
En vegetarisk farsesaus som får sin fyldige og «kjøttaktige» smak av brunet aubergine og sopp. De svarte belugalinsene vil også bidra til å gjøre sausen mørk. Du kan i stedet velge grønne linser hvis du foretrekker en lysere saus. Linser har en svak, nøtteaktig smak og høyt proteininnhold. Foretrekker du vegetabilsk farse i stedet for linser, bytter du i så fall bare ut linsene i oppskriften med 700 g valgfri vegetarisk farse.
En svild er ”sild” basert på sopp istedenfor fisk. Den lages med shiitakesopp og deilig curry. For vegansk versjon erstatter du rømmen med plantebasert fraiche erstatning.
En herlig Brasil-inspirert veggieburger som får ekstra sting av dressing smaksatt med Knorr Hvitløkspuré. Bygg burger, hugg inn og nyt!
Friterte squashkaker er velkjent, men i denne oppskriften har vi byttet ut hvetemelet med kikertmel. Og servert med en herlig myntedipp er det komplett.
Fyldig fritert møter friskt syrlig. En hovedrolleinnehaver i seg selv eller en likeverdig til den grillede svinefileten.
Sopptoast er en klassiker som er utrolig deilig, her er den med en miso-twist.
Gulrøtter, poteter og linser er hovedingrediensene i denne indiske curryen. Vi serverer den med nordiske, søtsursyltede grønnsaker, nanbrød og mathavre.
Denne oppskriften som er basert på klassikeren fra det franske kjøkkenet. Coq au vin forvandles til en fantastisk vegansk rett. Den herlige fargen på rødbetene og den robuste smaken passer perfekt til langtidskoking. Passer for veganere.
En vegetarburger inspirert av Madagaskar, laget av svarte bønner, røde linser og ristet potet. En utrolig saftig farse, så det er ikke behov for noen dressing. Godt og sunt!
En salat som blir riktig mettende takket være kikerter og linser. Dressing laget av kokosmelk og lime gir interessante smaker sammen med søtpotetene.
Er et "ostesmørbrød" fra Mexico som tok fast food verden med storm. "Queso" betyr ost og ost er med på å gi den fylte tortillaen sin karakteristiske kremighet. Quesadillas kan fylles med nesten hva som helst. Men chili, paprika og ost er det klassiske meksikanske fyllet som så mange liker.
Boeuf bourguignon med stekt hvitkål istedenfor kjøtt. Forbausende lik originalen i smak.
Taco er en velkjent meksikansk rett for oss nordmenn. Her kommer en variasjon på vanlige tacos, en alt-i-ett-versjon i form av en vegetarisk grateng. Guacamole og salsa casera kommer opprinnelig fra det meksikanske kjøkkenet, og begge deler er vanlig tilbehør til både tacos og burritos.
Herlig myk pai med karamelliserte bananer Denne brasilianske dessertpaien er enkel å forberede og en storfavoritt for store som små!
Relaterte produkter
Det du får:
- Tilgang til gratis kokkeopplæring
- De beste oppskriftene og tipsene fra kokker over hele verden
- De nyeste kulinariske trendene
Installer denne webappen på din iPhone Installer denne webappen på din iPad Installer denne webappen på din Android telefon Installer denne webappen på din Windows telefon
Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg "Legg til på Hjem-skjerm". Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm. Trykk på delikonet under og velg legg til på startskjerm.